13 Nisan 2012 Cuma

Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:Hamuru için;
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı sıcak su
1'er çay bardağı sirke ve tuz
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Aldığı kadar un


Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Pulbiber


Yapılışı:
Hamuru için yoğurma kabına sıvıyağ, sıcak su, sirke, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeleri yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın ve dilediğiniz biçimde şekiller çıkarın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ile pulbiber serpin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder