9 Nisan 2012 Pazartesi

Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi

Malzemeler:
  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 5 subardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

    Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi Yapılışı:

    Pirinci sıcak ve tuzlu suda ıslatın  20 dk. bekletin, tavuğu iyice yıkayın bir tencerede  beş bardak su ve tuz katarak yaklaşık 20 dk.  haşlayın. Bir yuvarlak tavaya yağı koyun yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinci koyun ve kavurun. Daha sonra haşlamış olduğunu tavuğun suyundan 4 bardak et suyundan sıcak olarak dökün, karabiberi, naneyi ve tuzuna bakarak pirinç hafifce suyunu çekdikten sonra  tavuğu bütün olarak pirincin üstüne koyun ve tavun üzerine tereyağı surün.
    Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun tavuk kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder