12 Ocak 2012 Perşembe

Sarma

Malzemeleri;
 1 kg kara lahana
500 gr kıyma
3 adet kuru soğan
2 adet domates (ya da 1 yemek kaşığı salça)
1 çay bardağı pirinç
8-9 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı (kıyma yağlıysa tereyağı bir kaşık olabilir)
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı;
Önce lahanaları iyice yıkayıp, yapraklarını saplarından ayırın.
Sonra bir tencere su kaynatın ve kaynayan suya, üstüste dizdiğiniz
 lahana yapraklarını ve 8-9 adet lahana sapını koyun.
 10 dakika sonra el kevgiriyle lahanaları ters düz edin.
 10 dakika sonra ocağı söndürün. Yaprakları ve sapları süzgece alın.

Sarmanın iç harcını hazırlanması
Soğanları yemeklik doğrayın ve büyük bir kaseye alalım.
sonra domatesleri rendeleyin, maydanozların kalın saplarını ayırıp,
 ince kıyın. Pirinci ayıklayıp, yıkayın. Onları da kaseye koyun.
Tuzunu, karabiberini katıp bir kahve fincanı kadar su ekleyerek iyice yoğurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder