3 Mayıs 2012 Perşembe

Patates Köftesi


MALZEMELER :
* 6 orta büyüklükte patates
* 4 yumurta(2 tanesi köfte hamuruna,2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
* 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(150 gr)
* Yarım demet maydanoz
* 2 – 3 çorba kaşığı un
* Tuz ve karabiber
* Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı

1— Patatesler haşlanıp rendelenir.
2— Soğuyunca 2 yumurta,tuz,karabiber konup yoğrulur.
3— Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp,avuç içinde kayık gibi açılır,içine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır.Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir.
4— Önce una,sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batmlıp kızgın yağda pembe kızartılır.
5— Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.
NOT :
1— Peynir yerine kıymalı iç de konabilir(Kıyma, soğan,maydanoz,tuz,karabiber karışımı.)
2— iç koymadan şekil verilip,un ve yumurtaya batırılıp kızartılırsa «Patates Kroket» olur.
(Afiyet Olsun)

2 yorum:

  1. Zonguldaklı bloglar çoğalınca çok seviniyorum,yeni tariflerini bekliyoruz..Patates köftesi gerçekten çok leziz gözüküyor..ellerine sağlık,blogumda seni bekleyen bir ödülün var.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Sağol beğendiğinize sevindim..

    YanıtlaSil